Nyheter

Högläsning av hela Bibeln vid kongressen i USA

Politiker deltar i bibelläsning från pärm till pärm

I helgen startar nästan fyra dygns bibelläsande vid parlamentsbyggnaden Kapitolium i Washington, USA. För första gången efter covidpandemin arrangeras återigen ett Bibelmaraton i landets politiska högsäte.

Det är på den västra terrassen av den världskända byggnaden, där amerikanska kongressen sammanträder, som det 34:e ”National Capitol Bible Reading Marathon” drog i gång under lördagen, uppger Christian Post. Fram tills på förmiddagen amerikansk tid, onsdag 26 april, ska bibelläsningen från pärm till pärm pågå av olika personer i 15-minuters pass.

Politiker ska läsa

Schemalagda volontärer har redan tecknat upp sig för de flesta av passen, men det finns också utrymme för kongressledamöter som vill ta del i bibelläsningen att hoppa in. Enligt Keith Davidson, direktor för Seedline International, har flera ledamöter redan uttryckt sitt intresse för att vara med och läsa.

Keith Davidson, säger till Christian Post att han hoppas att arrangemanget ska ”dra uppmärksamhet till Bibeln” och påminna amerikanerna om de grundläggande principer som ligger bakom när de ”politiska fäderna” slog fast konstitutionen och yttrandefriheten med mera.

Även i delstaterna

Bara om vädret är så dåligt att det orsakar fara för bibelläsarna kommer arrangemanget att flyttas inomhus, uppger han vidare. Detta eftersom arbete pågår bland de amerikanska lagstiftarna under årets Bibelmaraton.

Runt om i USA har redan bibelläsning anordnats vid delstaternas kongressbyggnader i bland annat Tennessee, Indiana och Pennsylvania. Framöver ligger West Virgina, Lousiana, North Carolina, South Carolina och troligtvis ytterligare delstater, uppger Christian Post.

Fler artiklar för dig