Nyheter

Roland Utbult: Sjöng duett med en sädesärla på Lappis

Duetten med en sädesärla i mötestältet på Lappis är en upplevelse som Roland Utbult aldrig glömmer.

Det var sommaren 1998 och Lapplandsveckan pågick som bäst i Husbondliden utanför Lycksele. Roland Utbult – numera riksdagsledamot för Kristdemokraterna – satt vid pianot i ett fullsatt mötestält och gjorde sig beredd att stämma upp i vad som blivit något av hans signaturmelodi som artist: En sång inom mig.

– Ärlan hade byggt bo och matade sina ungar ovanför estraden, och när jag började sjunga En sång inom mig flög den ned och satte sig på talarstolen intill pianot, berättar han för Dagen.

– Den satt vid mikrofonen och sjöng med mig under hela sången. När jag slagit slutackordet, kvittrade den till lite extra, lyfte och flög tillbaka upp till boet. Först var det helt andäktigt tyst i hela tältet, och sedan bröt jublet ut.

Än i dag kommer människor fram till Roland Utbult och berättar att de var med i tältet under den sällsamma duetten.

– Det jag frågar mig i dag är vem som sjöng vackrast. Och då menar jag nog att det är fördel sädesärlan.

Fler artiklar för dig

Mer i samma ämne

Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar