Nyheter

Kristna planterar tulpaner vid gränsen mot Gaza

Internationella kristna ambassaden i Jerusalem bakom aktionen

I vinter kommer kristna från hela världen att plantera 1 400 röda tulpaner utmed gränsen till Gaza - en blomma för varje liv som Hamas tog i sin attack den 7 oktober.
Det säger David Parsons, vice ordförande för Internationella kristna ambassaden i Israel, till Jerusalem Post.

Internationella kristna ambassaden, ICEJ, är en organisation som har som mål att visa solidaritet gentemot Israel och det judiska folket.

Bara två dagar före Hamas massaker reste ICEJ med en grupp på omkring 700 kristna pilgrimer till Negev-öknen och till gränsen mot Gaza, skriver Jerusalem Post.

De besökte bland annat den skog som ICEJ hjälpt till att återskapa vid Gaza, sedan de brinnande flygande drakar och ballonger som palestinier skickat iväg över gränsen mot Israel satt eld på träd och fält.

Den kristna delegationen deltog i en manifestation den 5 oktober till stöd för de israeler som lever utmed gränsen. Värd för evenemanget var Ofir Libstein, som ledde regionfullmäktige i Sha’ar Hanegev, och som dödades av Hamas, tillsammans med sin son och svärmor.

I sitt tal under manifestationen tackade Ofir Libstein den kristna gruppen för att den hjälpt till att bekosta 150 mobila bombskydd åt lokalbefolkningen.

---

Fakta: Kriget mellan Hamas och Israel

  • Efter Hamas terrorattack den 7 oktober, som krävde 1 400 dödsoffer, förklarade Israel krig mot terrorganistationen som styr Gaza.
  • Israel attackerar Gaza både med flyg och med trupper på marken. Enligt det Hamaskontrollerade hälsodepartementet i Gaza har hittills 10 000 personer dött i attackerna mot Gazaremsan.
  • Hamas tog även gisslan under sin räd in i Israel. Enligt de israeliska myndigheterna hålls minst 240 civila och militära personer fortfarande som gisslan i Gaza.
  • Fyra civila (alla kvinnor) av de som togs som gisslan har hittills släppts av Hamas.

---

Fler artiklar för dig

Mer i samma ämne

Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar