04 december 2021

En tidning på kristen grundDagens poddar

Frikyrkopodden: Jesusmanifestationen och den splittrande hbtq-frågan

Avsnitt elva av Dagens podd som berättar historien bakom rubrikerna

2008 går den första Jesusmanifestationen av stapeln. Målet är att hela kristenheten ska kunna samlas kring det som förenar dem, tron på Jesus. Men det visar sig vara lättare sagt än gjort och snart hamnar inställningen i hbtq-frågan i fokus.

2008 går den första Jesusmanifestationen av stapeln. Målet är att hela kristenheten ska kunna samlas kring det som förenar dem, tron på Jesus. Men det visar sig vara lättare sagt än gjort.

Snart hamnar inställningen i hbtq-frågan i fokus och under flera år skapar den diskussioner om vilka som får vara med eller inte. Manifestationen får också kritik för att lägga tid på fel sak, att den istället borde läggas på att betjäna andra människor. Men trots kritiken och kontroverserna samlar manifestationen under sju år tiotusentals kristna som sjunger och ber tillsammans.

Elisabeth Sandlund var chefredaktör för Dagen när Jesusmanifestationen drog igång och en av de pådrivande krafterna i uppstarten. Du hör henne berätta om hur allt började, om den splittrande hbtq-frågan och om varför hon tror att manifestationen las ner.

Lyssna på Frikyrkopodden:


Albin Larsson

Albin Larsson

Albin Larsson är reporter och printredaktör på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Dagens poddar