Dagens poddar

Frikyrkopodden: Estoniaöverlevaren och de svåra frågorna om Gud, lidande och död

Avsnitt tretton av Dagens podd som berättar historien bakom rubrikerna

Efter en framgångsrik möteshelg i Estland går bibelskoleklassen från pingstkyrkan i Jönköping ombord på Estonia. I katastrofen som följer dör 13 av eleverna och de två lärarna. Mats Hillerström är en av sex elever som överlever. Mitt i hans tacksamhet över att ha överlevt kommer också frågorna. Varför räddade Gud mig och inte dom andra? Var var Gud när Estonia gick till botten?

Teologen Kalle Carlstein ger några tankar om hur man som kristen kan förhålla sig till frågorna som inte bara de överlevande i bibelskoleklassen tvingades brottas med, utan som alla kristna ställs inför i livet.

Lyssna på Frikyrkopodden:Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig