Dagens poddar

Föräldrapeppen: Gaming - onödigt med skärmförbud?

I avsnitt 44 pratar Föräldrapeppen om hur ska man tänka som förälder med gaming? Hur kan man engagera sig? Hur ska man sätta gränser?

Vi pratar med Tomas Lyckedal - en av de mest erfarna inom e-sport och gaming. Tidigare strategichef på Dreamhack, och idag affärsutvecklingschef på Black Molly Entertainment som bland annat ligger bakom “Esportstudion” som sänder många av de största turneringarna. Han är även förälder som gärna själv sätter sig och spelar med kompisar efter läggning.

Tomas menar att vi ofta lyfter fram de negativa aspekterna med spel, som att det är mycket stillasittande och att många spel är våldsamma. Men han kommer med helt nya tankegångar och menar att framför allt är gaming något socialt, och att föräldrafrågan är en av de mest intressanta inom gaming.


Lyssna på senaste avsnittet här:


Lyssna på alla avsnitt av Dagens podcast Föräldrapeppen

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig