Relationer

Bästa tipsen för nygifta par

Vi frågar tre gifta par: Vilka relationstips skulle ni ge till ett par som just gift sig?

Nina och Peppe Eriksson:

Vi skulle nyligen skriva ett kort till några kompisar som gift sig och då skrev vi ungefär så här: ”Vi önskar er Guds rika välsignelse i ert äktenskap. Tänk på att alltid lyssna på den andre, och då menar vi att ni verkligen ska lyssna på varandra. Tänk också på att inte bråka med varandra på fastnade mage och bråka aldrig i mer än fem minuter i sträck. Kom också i håg att säga till den andre att du älskar honom eller henne. Vårt tips är också mycket gos och gnugga nos”. Vi gillar också bibelstället från Ruts bok, kap 1 där det står ”Tvinga mig inte att lämna dig och att vända tillbaka från dig. Dit du går vill också jag gå och där du stannar vill också jag stanna”.

Samuel och Frida Rönnbrink:

Vi skulle råda nyblivna par att de ska satsa på varandra.Vi tror mycket på att man hittar gemensamma intressen och saker som man vill göra tillsammans. Vi brukar också säga att man ska sätta den andre först i sitt liv. Det är så lätt att jobb, barn och andra intressen får ta den platsen i stället. Sen tycker vi att det är viktigt att satsa på Gud tillsammans. Vi vill låta honom ta plats i det gemensamma livet. Det är en styrka om man kan hitta former för att våga be och samtala om tro ihop. Bjud också in andra i ert liv. Om ni hamnar i kris är det bra att andra människor har insyn i ert liv och kan hjälpa er!

Jakob och Caroline Lindblad:

Vi skulle påminna om att kärlek kan visas på olika sätt. Det kan lätt bli så att man ger sådant man själv vill ha, i stället för att tänka efter vad den andra vill ha. Vardagskärlek kan uttryckas i att man gör saker åt den andre, att man ger varandra komplimanger och att man engagerar sig i den andre, oroar sig med den, gläds med den. Romantiska saker kan vara att man uppvaktar och överraskar den andre eller bara att man gör den andre glad. Några råd vi skulle ge nygifta är att ha en gemensam aktivitet att göra varje vecka, till exempel att sjunga i kör. Det är bra att båda bestämmer lika mycket kring vad man väljer att göra av sin tid. Viktigt är att umgås med gemensamma vänner men också att vara ensamma med varandra regelbundet.

Fler artiklar för dig