Resa
1 av 6

Läsarresa till Tyskland

Program för 25–30 april 2023

25 april (dag 1)

Vi startar i Jönköping och påstigning kan ske längs E4:an. Hämtning också på Kastrup för de som ev flyger dit på morgonen. Sedan via Danmark och färja Gedser – Rostock. Logi och middag på Hotel Ratswaage i Magdeburg.

26 april (dag 2)

Efter frukost fortsätter vi söderut genom Sachsen Anhalts vackra, böljande landskap. Vi besöker Panoramamuseum i Bad Frankenhausen där det finns en enorm rundmålning som skildrar Bondekriget och det blodiga slaget 1525. Rundmålningen är 14 m hög och 123 m i omkrets. Några mil söderut kommer vi till Bad Langensalza och i denna trevliga stad gör vi en stadsvandring och får också fri tid att ströva runt. Dagens sköna Hotel am Schlosspark finner vi i Gotha men innan vi checkar in ska vi besöka Schloss Friedenstein. Vår kung Carl XVI Gustafs mor, Sibylla av Sachsen-Coburg-Gotha föddes på slottet Friedenstein i Gotha.

27 april (dag 3)

Vi fortsätter västerut till Eisenach och J S Bachs födelsehus och museum. Här i Eisenach blir det också tillfälle att äta lunch. Slottet Wartburg, ett UNESCOs världsarv, ska vi förstås besöka. Vi guidas genom slottet och ser också rummet där Martin Luther arbetade med översättningen av Nya Testamentet till tyska. Sedan blir det en välförtjänt och lyxig eftermiddagsfika på Hotel auf der Wartburg. Vi återvänder till vårt hotell i Gotha.

28 april (dag 4)

Vi börjar dagen i den vackra och intressanta staden Erfurt. Här finns den unika handelsbron Krämerbrücke, Domen med den stora kyrkklockan Gloriosa, Augustinerklostret, vackra korsvirkeshus m.m. Lunchpaus blir det i Leipzig där det finns möjlighet att besöka i Thomaskyrkan där Bach var kantor under många år. I Leipzig finns också mycket intressanta muséer om DDR tiden och Nikolaikyrkan där de omskrivna Måndagsbönerna ägde rum före murens fall. Vårt hotell denna natten ligger lite norr om Leipzig.

29 april (dag 5)

Vi beger oss till Lutherstadt Wittenberg. Här finns mycket som handlar om Luthers liv. Lutherhuset där Luther bodde med sin familj, stadskyrkan med unika altartavlor där Luther ofta predikade, Slottskyrkan där Luther är begravd med flera intressanta platser. Logi centralt på Luther-Hotel i Wittenberg.

30 april (dag 6)

Hemresa. Färja från Rostock till Gedser och sen via Danmark och Kastrup till Sverige.


Reseledare: Kh Anders Reinholdsson

Representant från Dagen: Josefin Lilja


Tillbaka till huvudsidan >


Boka resan senast 27 mars här >

För mer information kontakta Exodus Resor

046-14 05 90 | info@exodusresor.se