18 maj 2021

En tidning på kristen grundBilagor

Gå samman med andra singlar

Jag har under en lång tid funderat på det här med tvåsamhet-familj-singel. Och har funderat på om det skulle vara något att ta upp i ”Personligt”. Vet inte om fler hört av sig med samma funderingar. Det skrivs så ofta om par/familjer och hur utsatt de lever. Ofta ska vi ha förbönsstunder för par/familjer, men jag tror inte en enda gång att jag hört, eller varit med om något tillfälle då det betts för de ensamstående. Det är säkert ingen som tänker så som jag känner, som medvetet tänker bort oss. Men jag undrar om alla tror att för att jag lever ensam så har jag inga problem, inga frestelser. Det är som om den dag man gifter sig då helt plötsligt blir det ”attacker”. Jag som ensam har ju ingen hemma som jag kan berätta för hur det är. Ingen att dela mina ”attacker” med. Tänk hur många bröllop man varit med på då det sagts att en tvåtvinnad tråd är starkare än en ensam. Är det ljug? Har unga människor lurats? Det här är lite av mina funderingar under den senaste tiden. I och för sig så tror jag att du inte tror att vi ensamma lever i den perfekta världen utan några som helst problem och frestelser. Men jag tycker att det så sällan kommer fram i offentliga sammanhang och tas det upp så känns det ofta att det behandlas med ett litet leende på läpparna. ”Ensam men en av många”

Endast för prenumeranter
Fler artiklar