01 mars 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Rätt i Göteborg – fel i Israel?

De våldsamma demonstrationerna i Göteborg med 539 gripna demonstranter, 56 skadade polistjänstemän och tre av polisen skjutna(!) demonstranter så bör regeringen ta sig en ordentlig funderare framöver innan man ohämmat och ensidigt kritiserar Israel för dess sätt att hantera de palestinska våldsdemonstranterna.Israel har ju från svenskt håll blivit kritiserat för att inte använda de numera berömda vattenkanonerna. Var fanns vattenkanonerna i Göteborg? Enligt en nyhetssändning i en tv-kanal lär våra poliser vara förbjudna att få använda vattenkanoner.Att döma av de hittills varande reaktionerna på beskjutningen av demonstranterna och på polisens generella insats under EU-toppmötet så anser ytterst få att den svenska polisen gjorde fel. Undertecknad hörde för övrigt en tv-intervju med en göteborgare på gatan som ville att vår polis skulle vara mycket mera aggressiv än hittills. De tankegångarna är han knappast ensam om.Nu får vi se om svenska medier bedömer att stenarna i vårt land möjligen är något hårdare än de palestinska, och att det skulle kunna rättfärdiggöra den svenska polisens beskjutning av demonstranter.

Fler artiklar från Debatt