06 maj 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Felprioritering, P1!

Det är uppenbart att Sveriges Radios livsåskådningsredaktion kämpar i tilltagande motvind. När beslutet kom att omtyckta Andrum i P1 skulle läggas ned aviserades samtidigt ett ersättningsprogram med arbetsnamnet Existens. Nu har P1-ledningen skrinlagt de planerna (se artikel på nyhetsplats i dagens tidning). Därmed fortsätter man att krympa sändningstiden för livsåskådningsprogram.Ett argument för nedskärningen av speciella program om livsåskådning är att detta ämne återfinns som inslag i andra programtyper. Innebär det att man inte tänker satsa på speciella nöjesprogram, eftersom roligheter förekommer i andra program? Eller att det inte behövs vetenskapsprogram eftersom vetenskap dyker upp också under andra rubriker?Det krävs nog lite bättre argument om de ska bita. Att i en tid av ökat andligt intresse dra ner på livsåskådningsredaktionens resurser är att svika sitt public service-uppdrag.P1-ledningen har helt enkelt prioriterat fel. Men banden kan backas, också på Sveriges Radio. Det går att tänka om.

Fler artiklar från Debatt