15 maj 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Ge rent vatten i julklapp

Planera för julfirandet i så god tid att du hinner med att räkna in de som saknar de flesta av våra så kallade självklarheter och oumbärligheter. Låt solidariteten och rättvisan få uttryck i praktisk handling!”Ska vi inte få ha fest och roligt nu heller?” Jovisst, men glädjen blir desto större och djupare när du vet att du gjort någon annan glad. Just genom att du avstod några procent av din egen konsumtion av mat och dryck och prylar.Ge en julklapp bestående av exempelvis rent vatten och mat för dagen!När vi önskar varandra en God Jul, så låt oss vara med och skapa en sådan för dem som tittar mot oss från tv-skärmen med en undran i blicken: ”Visst finns det någon där ute någonstans som ser mig och som vill mig väl?”

Fler artiklar från Debatt