09 maj 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Ledarstick

Vägen till fredI går fick ex-presidenten Jimmy Carters ta emot Nobels fredspris för sin ”outtröttliga strävan att finna fredliga lösningar på internationella konflikter”. Dit kan hans livslånga insats i söndagsskolan räknas. Den som lär barn försoningens väg grundlägger framtida fred.PartypolitikIt-bubblan brast. Massor av jobb försvann. Men moderaterna i Stockholm vet råd. De har värvat festfixaren Micael Bindefeldt till näringslivsnämnden. Så håll i hatten, hela Sverige, från huvudstaden blåser nya vindar. Jobben ska fixas med experter på partyn och nöjen.Dödlig logikDe senaste 25 åren har 800 personer avrättats i USA. Under samma tid har 102 felaktiga dödsdomar uppdagats. Allt tyder på att dödsstraffet inte avskräcker från brott. Så det var väl helt konsekvent att USA avrättade tre personer i går, på de mänskliga rättigheternas dag. 
Fler artiklar från Debatt