14 maj 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Ledarstick

Mesen och sparvhökenPer Ahlmark skrev i Washington Post att Hans Blix, chef för FN:s vapeninspektörer i Irak, är en riktig mes. Nu svarar Blix med att kalla Ahlmark för ”den lilla sparvhöken”. Ornitologer som vill studera exemplaren bör rikta kikaren mot sandlådan. Där pågår ordkriget i det riktiga krigets skugga. Mindre viktigt försvarMiljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand tycker att ärkebiskop KG Hammar kunde få bli försvarsminister. Det vore att degradera den som har en högre uppgift – att rusta upp försvaret av kyrkans tro och lära. Leni Björklund från Svenska kyrkan sköter ju redan det andra, mindre viktiga, försvaret.Flötet som blev sänkeSkattar bäst som skattar minst, tänkte avdrags-Gudrun samtidigt som hon predikade om de höga skatternas välsignelse. Enligt Temo dök vänsterns opinionssiffror tvärt när sanningens avslöjades. Så är det i röstfisket: bästa flötet kan bli det största sänket om man agnar med dubbelmoral. 
Fler artiklar från Debatt