07 maj 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Pressklipp

En ”sketasak”

Också den som avvisar underverk måste leta efter svar på frågor som: Varför finns universum? Hur uppstod liv? Hur går det till när min tanke, något immateriellt, påverkar min högra arm, som är något materiellt? Hur kan du som läser dessa rader förstå vad jag tänker genom förmedling av språket?Obesvarade frågor. Mirakel, om man så vill.Varför kan inte universums Skapare låta sin Son födas av en jungfru, som ett tecken?Som den västgötske bonden sa:De e la en sketasak för honom.Eller på ett mera vårdat språk, som det anstår en ärkeängel: Ty ingenting är omöjligt för Gud.

Anders Piltzi Svenska Dagbladet

En revolution

n Gudrun Schymans vänsterpopulism, feminism och personliga karisma lyfte partiet till oanade höjder och till ett långtgående samarbete med socialdemokraterna. Men internt har hela tiden funnits ett pyrande missnöje med att partiet alltmer agerat som en vänsterfraktion inom socialdemokraterna.Längtan tillbaka till en mer renlärig kommunism finns nog hos en och annan av de äldre partimedlemmarna, men revolutionsromantiken verkar paradoxalt nog vara som starkast hos de yngre.

Charlotta Friborgi Dagens Nyheter

Fler artiklar från Debatt