18 maj 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Pressklipp

Persson bör avgå vid nej

Det är på tiden att Göran Persson talar klarspråk i eurofrågan. Att både poängtera vikten av ett ja och samtidigt inte vara beredd att ta konsekvensen av ett nej är inte hållbart Ett nej den 14 september bör leda till att regeringen Persson avgår. Då har den fått stryk i mandatperiodens absolut viktigaste fråga. Men det är inte enbart regeringen som fått stryk.Också riksdagen. För i riksdagen sitter ungefär 80 procent av ledamöterna på mandat från ja-partier. Ett nyval blir i så fall det enda rimliga. Västerbottens-Kuriren,(liberal)

Ta chansen, USA!

Det är nu USA har chansen att agera. Om några månader kan situationen i Irak ha urartat helt. Varje dag som terroristerna får till att stärka sina nätverk och elda massorna är värdefull.USA har redan lämnat ett land i ruiner, nämligen Afghanistan, utan att ha fångat bin Laden, vilket var syftet med interventionen. Samma öde får inte drabba Irak.Om så sker har USA enbart lyckats med att skapa ytterligare grogrund för terrorism och två nya fristäder där våldsutövare och fundamentala grupperingar kan gömma sig.Södermanlands Nyheter,(c)

Fler artiklar från Debatt