25 februari 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Vem vill bli politiker i framtiden?

Vi har blivit rejält oroade av den senaste tidens smutskastning av politiker i såväl riks- som lokalmedier. Visst finns det exempel på fel och oskäliga ersättningar men det vore farligt att dra alla politiker över en kam.Att vara förtroendevald är något av det finaste som vi kan tänka oss men ofta innebär uppdraget sena kvällsmöten, planeringshelger och ständig påpassning i medierna. De flesta uppdrag utförs dessutom ideellt utan de orimliga ersättningar som kvällstidningarna rapporterar om.För att förbättra och utveckla demokratin tycker vi att det är viktigt att alla – oavsett ålder, kön och etnisk bakgrund – vill pröva på rollen som politiker. Denna ambition underlättas inte av ständiga negativa skriverier om oss som har valt att syssla med politik.Därför uppmanar vi svenska medier: Avslöja gärna oegentligheter, men överdriv inte och glöm inte bort att rapportera om det vardagsslit som utförs för att förbättra och utveckla Sverige och Europa!
Fler artiklar från Debatt