17 april 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Piratkopieringen framsteg för kulturen

Nu har en svensk piratkopierare gripits av polis efter filmindustrins påtryckningar. Piratkopiering har gjort mängder av film och musik tillgängligt för personer som inte har råd med överpriserna i affärerna.Filmindustrin vill ha miljonersättningar, men att de förlorar pengar för varje kopia stämmer ju bara om kopieraren annars skulle köpt produkten.Jag ser inget självklart i att film- och musikindustri ska ha miljarder i profit.Piratkopieringen har gjort mellanhänderna onödiga.  Det är ett glatt besked – alla pengar som skulle ha gått till vinster, material och så vidare kan sparas in.Piratkopieringen är ett stort framsteg för kulturen - därför borde den nya upphovsrättslagstiftningen genast rivas upp.

Fler artiklar från Debatt