20 april 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Stick

Ensam med ansvar

Den 22-åriga Lynndie England har erkänt sitt moraliska ansvar för övergreppen på irakiska krigsfångar i AbuGhraib-fängelset i Bagdad. Men högre upp i den amerikanska armén, och bland politikerna, avsäger man sig allt ansvar.Pinsamt.

Fimpar aktier

Cancerfonden och Barncancerfonden har tjänat pengar på aktier i tobaksbolag, köpta för insamlade medel, och brutit mot sina egna etiska regler.Åter blir det tydligt att förtroendekapital kan gå upp i rök och livsluften förgiftas.

Lång väg kvar

Lagom till Folknykterhetens dag kan IOGT-NTO rapportera om 1 000 nya medlemmar under april månad.Men än är det för tidigt att slå klackarna i taket. Många fler lär behövas om attityderna till alkoholen ska kunna förändras på allvar.

Fler artiklar från Debatt