17 april 2021

En tidning på kristen grundDebatt

En ära att få servera ungdomar mat under Pilgrims höstmöte

Jag läste i Dagen den 11 november en lite annorlunda artikel om Pilgrims höstmöte på Bjärka Säby och Vårdnäs. Den var festlig på sitt sätt. Skulle gärna velat läsa mer om de olika seminarierna och intervjuer med  ungdomar ur den brokiga skara som var samlad. Det är ändå rätt unikt att samla över 600 ungdomar mellan 19 och 39 år till en kristen ekumenisk  konferens. Under seminarierna hade de både möjlighet att lyssna och ställa frågor. Jag tror det är så ungdomar vill ha det i dag. Man vill inte bara sitta och ta emot, man vill vara engagerad själv också. Det finns en hunger efter mer av Jesus.Tråkigt att reportern Carl-Henric hamnade i utkanten och missade en del. Vi har många men inte så stora lokaler på Bjärka Säby, så det stod alltid folk utanför som inte kom in.Själv hade jag bara möjlighet att delta som vaktmästare och ”mattant”, men det var inte så bara. Det var en stor ära att få betjäna alla dessa tacksamma och glada ungdomar. Kön till maten var lång och det gick åt en brinnande välsignelsebön för att den skulle räcka, vilket den nästan gjorde trots alla oanmälda gäster.På kvällen värkte det i rygg och ben. Några seminarier hann jag inte gå på, men jag har ändå passerat åldersgränsen för länge sedan.Kanske är det viktigt för oss i dag att hitta det som enar oss i de olika kristna samfunden. När jag växte upp kändes det som om det var viktigare att hålla sig till just sin egen kristna tradition.Prästen Per-Arne Dahl från Norge var på Bjärka Säby tidigare i höst. Han menade att det är viktigt för kyrkans framtid att det får finnas olikheter, eftersom vi människor alltid kommer att vara olika. Det gäller att vi hittar en andens enhet i denna olikhet. Han menade också att Bjärka Säby var ett centrum för detta i vårt land. Hoppas det får vara så!Carl-Henric, jag hälsade visst på dig när jag gick där med min disktrasa och torkade bord. Jag kände inte igen dig då. Men tack för att jag fick del av ert goda samtal i de djupa frågorna.När det gäller de små äggen så tror jag att det är så kallade ”kycklingägg”. De är de första äggen en höna värper.

Fler artiklar från Debatt