17 april 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Skulle Moder Teresa få plats i församlingen?

Något jag funderar

över när jag läser Ruben Axelssons debattinlägg i Dagen (14/2), är vad som skulle hända ifall Moder Teresa, Martin Luther eller kanske Augustinus skulle vara i livet och dyka upp i en pingstförsamling, för att få vara en del av den kristna syskongemenskapen där.Om nu inte dessa skulle vara döpta med ett så kallat troendedop (med allt vad som läggs i det begreppet enligt en pingstkyrka), men ändå bekände sig till det dop de en gång i tiden har genomgått.Skulle de mötas av kärleksfullt öppna armar? Eller skulle de vänligt men bestämt motas mot utgången med ett ”lycka till” att finna en annan kristen gemenskap där de fullt ut skulle vara välkomna?

En gång så

gick jag en Alphakurs i min evangeliskt frikyrkliga församling. Jag brukade på kurskvällarna sätta mig bredvid en lite äldre kvinna som jag tyckte mycket om, som var väldigt snäll och trevlig. Hon tillhörde Katolska kyrkan, men gick denna kurs för att se om den även kunde vara något för hennes församling att satsa på.En kväll högg hon tag i min arm och skakade ivrigt fram min uppmärksamhet. ”Daniel, Daniel”, sa hon ivrigt. ”Ja, vad är det”, undrade jag? ”Jo”, sa kvinnan, ”jag sitter här och hör på när ni sjunger, ber och samtalar. Och jag har kommit fram till att den helige Ande finns ju här hos er också!”

Fler artiklar från Debatt

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Dagens poddar