08 mars 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Dagen-läsarnas forum

I dag handlar läsarnas åsikter om pastorsfruar, smarta it-tjejer och 2 X Olsson som försvarar Israel. Som vanligt är det ris och ros, därtill också många kloka synpunkter. Tack ska ni ha! Ta chansen och låt dina åsikter komma i Dagen, gärna också om Dagen. Om tidningens innehåll, layout, policy eller något annat. Daniel Grahn chefredaktör

Fyrfaldigt tack...

... för Dagen. Det är en bra tidning.

Mvh Nils Jonsson

...för senaste numret av Petrus, om anden. Det är det bästa ni gjort, någonsin!!!

Göran P

... Gud för tidningen Dagen. Att först läsa Birger Thuresons ledare ”Människor blir objekt” och sen läsa ledarkrönikan av Erika Cyrillus Olsson om judarnas situation det fick mig att brista ut i ett stort tack Gode Gud för Dagen. Dagen är ett stort ljus i media dunklet i Sverige 2006. Tack än en gång.

Bengt Klintenberg Marieholm

... för ett bra arbete som ni alla lägger ner på Dagen som bara blir bättre och bättre!Gud välsigne er alla!

Lars-Uno

Trött på att pastorer tituleras

Efter 13 år som pastorsfru vill jag att församlingen ser mig som en ”vanlig” medlem, som vem som helst. JAG är inte anställd av församlingen. Det är min man som är det.Visst, det påverkar hela vår familj, men jag ska inte behöva känna att församlingen har rätt att ställa krav på mig, om jag inte ställer dem själv så klart.Vi var på gemenskapsdagar med Gifta för Livet, vi var pastorspar från olika samfund och då sa någon av fruarna: ”Ja, jag gör ju mina oavlönade 25 procent i församlingen.”Jag och en annan tjej bara tittade på varandra, vi hängde inte med. Jag blir sällan titulerad pastorsfru. Men jag kan bli lite trött på att pastorer tituleras i tid och otid. Det görs i Dagen också, det kan  vara en bild på fyra, fem stycken personer och till vänster står ”pastor Sten-Gunnar”. Jaha, vad arbetar de andra med? Är de lokalvårdare, lärare, säljare eller sjuksköterskor? Jag bara undrar.

 Från en ”pastorsfru” i Småland

Kvinnor är djärva – Dagen tråkig...

Det ska tydligen vara kvinnor för att våga stå för en djärv, men hederlig hållning i Israelfrågan. Två O(h)lsson, riksdagsledamoten Birgitta och ledarkrönikören Erika, vågar ställa sig på judarnas och Israels sida även när det stormar kring den lilla demokratin. Men Dagens ledare (torsdag 11/5) är dessvärre ett exempel på motsatsen. Så traditionell, tråkig och förutsägbar att man ska skulle kunna tro att den var skriven av Aftonbladet. Nog borde väl Dagen kunna skilja ut sig en aning från den övriga pressen när det gäller att beskriva Israel?

Hälsningar, Erik Johnsson, Härnösand

..eller ändå kanske inte

Tack för artikeln ”Israel bör haka på”, torsdagen den 11 maj. Det visar att Dagen också vill stå på palestiniernas sida och inte bara på Israels. Vi ska älska alla människor lika, enligt Guds ord. Skriv gärna mer om palestiniernas situation.

Med vänlig hälsning, aj Fjellving

Är tjejer verkligen smartare?

Tack för en mycket intressant tidning. Artikeln ”Tjejerna tar över digitala tekniken” med budskapet att tonårsflickor är smartare än tonårskillar eftersom de i högre grad använder sig av digital kommunikationsteknik fick mig att reagera. På vilket sätt skulle detta vara smartare? Modernare kanske, nymodigare, trendigare eller rent av chicare, men knappast smartare väl?Artikeln sätter en fördummande stämpel på dem som inte oavbrutet håller sig med ett trådlöst inflöde från andra i sina öron och ögon. Ständig kommunikation på bekostnad av reflexion, eftertanke och tålmodig analys, det är väl inte så smart?

Vänligen, Rickard, läsare

Lustifikation rån Segertoner

Vår kära gamla sångbok, Segertoner, var tidigt ute med ett inlägg i pigdebatten.Den som ”skurar av nåd” utgör ett allvarligt hot mot de etablerade städfirmorna som tar bra betalt för minsta dammtorkning.

Fridens hälsning från Bengt Ågren, Karlstad

Fler artiklar från Debatt