15 maj 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Lindsay Lohan och hennes glamourkompisar borde ha alkolås

Är det glamoröst
att köra rattfull? Frågan dyker upp allteftersom media ivrigt rapporterar de diamantglittriga kändistjejernas bilkörande i onyktert tillstånd. Paris Hilton, Lindsay Lohan och Britney Spears rattar omkring efter champagneblöta festkvällar och utsätter sin omgivning för livsfara.
Trots fängelsetid och rehabvistelser tycks uppmärksamheten bidra till att förstärka glamourbilisternas tvivelaktiga varumärken. Media publicerar alltid skandalprinsessornas ”upptåg” eftersom deras liv fascinerar unga människor världen över. Många skulle själva vilja se lite glitter och glamour i sina liv.
Att köra bil onykter är med sina konsekvenser i själva verket så långt från glamouren man kan komma. Var 60:e timme dödas någon på grund av rattfylleri, nästan var tredje förare som dör i en trafikolycka är alkoholpåverkad.
Vägen till glitter
och glamour kantas inte av att få andras liv på sitt samvete. I alliansregeringen driver kristdemokraterna kravet på obligatoriskt alkolås för den som dömts för rattfylleri. Min förhoppning är att även glamourprinsessorna installerat alkolås efter sina förseelser.
Fler artiklar från Debatt