17 maj 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Tack, Alf Svensson för att du höjde rösten

Jag vill tacka Alf Svensson för att han vågade höja rösten och kritisera regeringens nyanslösa bulldozerpolitik. Det är tragiskt att ett parti (kd) som säger sig stå på en kristen humanistisk grund och som skulle kunna vara en motkraft, en vågskål i politiken, inte vågar höja rösten mer för de svaga grupperna i samhället som får betala i form av kränkning, förnedring och fattigdom. Dessutom ger det kristendomens belackare vatten på sin kvarn.

Det blir också i längden en omöjlig ekvation att som politiskt parti skrapa ihop fyra procent av rösterna och samtidigt kunna stå för kristna värderingar i ett alltmer avkristnat samhälle. Detta har vi redan sett många prov på. Vårt hopp till ett människovärdigare samhälle är en församling som lyckas kommunicera evangeliet i vår tid. Inte ett utslätat, anpassat evangelium utan av det slag vi kan läsa om i Nya testamentet i Bibeln.
Bo Westin, Linköping
Fler artiklar från Debatt