17 april 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Tyst minut för trogna förkunnare


På Nyhemsveckan hölls en tyst minut för de i pingströrelsen som under årens lopp blivit uteslutna från församlingsgemenskapen.

Det är naturligtvis beklagligt med uteslutningar där det i stället i en del fall kunnat bli en kärleksfull upprättelse.

Dock är det viktigt att man inte fäller domar över Herrens tjänare som i trohet till Guds ord fått vara redskap till Guds verks framgång.


När jag år 1944 gick på Filadelfiaförsamlingens i Stockholm bibelskola var Lewi Pethrus lärare. Han betonade särskilt vikten av att fråga, vad Guds ord säger. Det var också kännemärket för förkunnelsen på 1930-talet och 1940-talet och senare. Jag minns raden av andesmorda förkunnare, och det kändes att de fått ett budskap på knä inför en öppen bibel.


Nu har de en efter en gått över gränsen till en bättre värld och fått ta emot den trogna tjänarens lön. Det skulle vara befogat och hedersamt att i Nyhemsveckan 2010 avskilja en tyst minut för dessa evangelister, predikanter och föreståndare som fullbordat sitt lopp för att möta sin Frälsare.

Fler artiklar från Debatt

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Dagens poddar