14 april 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Haka på Jesuskampanjen i valrörelsen

Det är dags att mobilisera många kristna som valarbetare, och möta människor i samtal om vad livet med Jesus innebär. I Tyresö inbjuder vi till öppna föreläsningar i de lokaler vi bedriver Second Hand-butik.

Just nu arbetas det för högtryck med en nationell Jesuskampanj kallad "Ditt viktigaste val" där vi vill lyfta fram Jesus som förändringskraft i människors liv. Du kanske har läst om detta i tidningen Dagen eller lyssnat till "Människor och tro" i P1 där Niklas Piensoho intervjuades om detta före sommaren. Visionen är att mitt under brinnande valrörelse göra kristenhetens röst hörd och föra in Jesus som det centrala samtalsämnet för de viktigaste frågorna i tillvaron. Idébärare är Niklas Piensoho, pastor och föreståndare i Filadelfiaförsamlingen, Stockholm som har skrivit ett valmanifest omkring frågorna:

Vård för själen

Kunskap för livet

Omsorg på riktigt

Arbete med mening

Tanken är att surfa på vågen mitt i valrörelsen genom att ta upp viktiga frågor för vanligt folk med oväntade svar, en riktig Jesus-kampanj. Jag tror att detta är rätt tid att mobilisera många kristna att i bästa mening bli valarbetare och möta människor i samtal om vad livet med Jesus handlwar om.

Vad kan man då göra i sitt lokala sammanhang?

I Tyresö förbereder vi oss just nu för en fyraveckorsperiod då vi vill förtydliga inbjudan till våra miljöer där livets viktigaste frågor kan processas: gudstjänster, Alpha-kurser, smågrupper och alla de samtal i vardagen som vi ständigt befinner oss i.

Vi kommer under denna period att inbjuda till öppna föreläsningar på vardagskvällar i de lokaler på Masten i Tyresö där vi bedriver vår Second Hand-butik.

Dessa kvällar kommer vi att gå rakt på med föreläsningen på de fyra teman som "Ditt viktigaste val fokuserar", i en inbjudande mingelmiljö.

Vi tror att dessa kvällar kommer att rymma ett angeläget tilltal då vi med hela handen pekar mot en gemensam Alpha-kursstart i september som äger rum i samma miljö som föreläsningarna. Niklas Piensohos rykande färska bok blir en självklar resurs att sprida i vårt kontaktnät i samband med dessa samlingar och under hösten.

Jag är övertygad om att "Ditt viktigaste val" är en möjlighet att förstärka det uppdrag vi som kristna hela tiden står i: Att förmedla de goda nyheterna om Jesus i den tid och kultur som är.

Min uppmaning till alla församlingar är att ta ett beslut att haka på "Ditt viktigaste val", en satsning att fånga i steget där de resurser som erbjuds gör det möjligt att göra något riktigt bra oavsett församlingens storlek.

Det är inte alltid som en lång förberedelsetid ger ett bättre resultat. "Ditt viktigaste val" öppnar möjligheter mitt under en viktig period i vårt land att låta Jesus bli vårt centrum för förkunnelse och samtal under hösten 2010!

Fler artiklar från Debatt