24 februari 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Äpplen och päron kring tågnätet


Nima Sanandaji från Skattebetalarnas förening skriver (1/3) att skattepengar slösas bort i Sverige, och som exempel nämner han att SJ lägger pengar på reklam samtidigt som järnvägsnätet behöver rustas upp. Det är att blanda päron och äpplen.

Infrastrukturen sköts av Trafikverket, som är en statlig myndighet. SJ är ett statligt ägt företag som finansierar sin verksamhet, inklusive marknadsföringen, med egna vinster.

Nima Sanandaji har visserligen rätt i att det svenska tågnätet behöver rustas upp, och det har SJ påpekat vid oräkneliga tillfällen. Men varken SJ eller någon annan tågoperatör råder över tågnätet. Den makten ligger hos politiker och myndigheter. Dag Rosander, Presschef SJ

Fler artiklar från Debatt