Debatt

Caroline Krook förnekar Jesus


Nu är vi där igen, en ledande företrädare för Svenska kyrkan förnekar Jesus unika ställning som den ende frälsaren. Det är inte första gången och tyvärr inte heller den sista. Den teologiska utvecklingen inom grupper i Svenska kyrkan befinner sig på ett sluttande plan. Om detta får fortsätta kommer den kyrkan att förlora innebörden i ordet kristen.

Det är i förra fredagens intervju i Dagen som förra biskopen i Stockholm Caroline Krook uttryckligen säger att det för henne är självklart att andra religioner också är vägar till Gud. Det betyder att Muhammed, Buddha, New Age, en egen hopsnickrad religion alla leder till Gud. Ingen behöver riskera att hamna utanför. Biskopen tror ju inte längre på helvetet heller.

Jesus Kristus är för biskopen inte vägen, den enda, utan bara en av vägarna. Att tro på Jesus död och uppståndelse är bara ett sätt att nå Gud. Den apostoliska förkunnelsen, där Jesus unika ställning som ende frälsare och Herre klart förkunnas, raderar biskopen ut. Det går tydligen att vinna frälsning i vilket annat namn som helst.


Kan man kalla detta annat än förnekelse av Jesus? Var och en kan pröva Krooks åsikter mot Nya testamentets vittnesbörd om Jesus. Han säger ju själv: "Jag är vägen, sanningen och livet, ingen kommer till Fadern utom genom mig" och apostlarna är klara över att "Hos ingen annan finns frälsningen". Vem skall vi tro på, biskop Krook eller Jesus och apostlarna? När biskopen förkunnar Kristus, vilken Kristus är det då hon förkunnar? Hon tror ju inte heller på Jesus underverk och kallar dessa för "trollkonst".

Biskopen är också "rädd för fundamentalister av alla de slag, de som äger sanningen i stället för att söka den". Om den som hävdar att Jesus är enda vägen och ende Frälsaren kallas fundamentalist är det en ära, som man verkligen inte behöver skämmas för. Svenska kyrkan behöver fler fundamentalister, som står fast vid de klassiska, kristna sanningarna!

Biskopen gillar inte " dom som äger sanningen". Nonsens! Den som hävdar sanningen att Jesus är enda vägen och ende Frälsaren äger väl ingen sanning. Sanningen äger Bibeln och det apostoliska vittnesbördet, sanningen äger Jesus och ingen annan! Att tro på, förkunna och leva ut denna sanning är inte att äga den!

Det är med både upprördhet och sorg man konstaterar att Jesu unika ställning undermineras av dem som borde stå upp för honom.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig