23 april 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Sura politiker och glada givare


JAG KAN INTE LÅTA BLI att kommentera de annonser som publiceras i Dagen med våra folkvalda politiker. De håller upp en tom tallrik och vädjar till oss att skänka pengar motsvarande en lunch till de svältande på Afrikas Horn.

Hur i all världen tror de att någon ska bli inspirerad av dessa personers sura uppsyner?  Jag reagerade redan på första bilden. "Oj, vad ledsen och sur NN ser ur för att den skänkt cirka 70 kronor av sin lön för att hjälpa fattiga, svältande människor."

När man ser vad våra riksdagspolitikers månadslöner ligger på blir det ännu mer "osmakligt" i detta sammanhang.


Kampanjen hade faktiskt kunnat utformas bättre för att beröra folk. När jag hör att på flera håll i Sverige killar och tjejer bakar bullar och kakor som de säljer efter skoldagen eller hittar på aktiviteter för att samla in pengar till svältande barn, då är inte leendet hos mig långt borta.

Det var visst någon som sa: Det är saligare att ge än att få.

Fler artiklar från Debatt