06 augusti 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Hur hade det låtit på 1940-talet?

En klok vänsterpartist från Alvesta, Börge Nielsen, sa följande till mig häromdagen:

"Med tanke på exportaffärer. Tänk er att Sverige 1940 hade tillverkat världens 'effektivaste' krematorier. Skulle vi då hjälpa Tyskland med att använda vår teknik och bygga effektiva krematorier utifrån följande argument:

'Det stabiliserar situationen i denna del av världen.' 'Det skapar många arbetstillfällen i Sverige.' 'Om inte vi säljer krematorier så gör någon annan det.' "

Det är konstigt att se hur alla allianspartierna haft ett näst intill identiskt resonemang kring att bygga fabriker för diktaturers skapande av vapen, som man i dag hade behövt skämmas oerhört mycket över om det yttrats under andra världskriget.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Debatt