06 maj 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Kriget börjar på en mässa i Sverige

Samtidigt som bomberna faller över Gaza planeras Sverige första militära vapenmässa. Sveriges vapenexport är redan högst i världen per person, med storkonsumenter som USA och diktaturen Saudiarabien. Det som exporteras är bland annat pansarskottet Carl Gustaf, som med nålammunition är perfekt mot mjuka mål, det vill säga människor. "Det fanns ingen anledning att söka efter överlevande (...) Det är en köttkvarn." som soldaten Alexander D King uttrycker det.

Oavsett om det är oskyldiga civila eller väpnade motståndare till ockupationer och diktaturer som ska mördas så börjar blodbadet här hemma. Den här gången på Älvsjömässan i Stockholm 27-29 november. Alla vi som upprörs av rapporter om krigsbrott borde stoppa dödsmässan redan innan förövarna fått tag på sina vapen.

Christian Tengblad

Fler artiklar från Debatt