01 mars 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Kräv högre nivå på köttdebatten

Sverige är ett av många länder där köttkonsumtionen konstant ökar.

Detta trots alla larm om vanvård av grisar, missförhållanden på slakterier, långa djurtransporter, fusk med datummärkning, djuravföring i kött, misslyckad bedövning av kycklingar inför slakt, salmonellasmitta, så kallade galna kosjukans utbrott för flera år sedan, allmänt matfusk och lurendrejeriet nu senast med hästkött.

Tydligen har intresset och suget efter hästkött men även annat kött ökat ännu mer här i Sverige efter hästköttsdebatten. Jag trodde i min enfald att mediebevakningen och debatten hade fått folk att tänka till när det gäller djurindustrin och konsumtion, att folk skulle öppna upp sitt empatiska sinne och förstå att mänskligheten utsätter djuren för ett gigantiskt brott som medför stort lidande.

Jag har en önskan att den djurrättsliga aspekten på vår djurhållning ska tas på allvar och att debatten ska föras på en högre nivå än att bara handla om konsumentsäkerheten.

Mirdza Actins

Fler artiklar från Debatt