27 februari 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Bibeln och Katolska kyrkan säger olika om Maria

När det gäller att vara medlare finns det bara en medlare, nämligen Jesus.

Lillemor Hallin skriver (Dagen 26/11) att katoliker inte tillber Maria. Det kan vara hårfina gränser mellan tillbedjan, bön och hyllning till Maria. När det gäller de två senare slagen, bön och hyllning, är det en del av katolikernas förhållande till Maria.

Alltså riktar en katolik sina böner till Maria, som man anser vara både medåterlösare och medlerska mellan Gud och människa. När det gäller till vem bönen skall riktas, lär Jesus att den skall vara till Fadern i Hans namn (Joh 16:23). När det gäller att vara medlare finns det bara en medlare, nämligen Jesus (1 Tim 2:5.).

Katolska kyrkan talar om Maria som evig jungfru, drottning över himmel och jord samt hennes himmelsfärd. Bibeln talar inte något om detta.

Var i Nya Testamentet finns det någon lära om att be till Maria såsom det sker i katolska kyrkan? Var i Nya testamentet kan vi finna att de kristna upphöjde Maria såsom det sker i Katolska kyrkan? Svar: Ingenstans.

Holger Nilsson, Vetlanda

Fler artiklar från Debatt