17 april 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Kurdistan och Irak behöver hjälp omgående

Förtrycket och diskrimineringen ska upphöra, det har gått för långt.

Under åren har jag lärt känna många personer från Irak. Direkt när jag hörde om läget i Irak blev jag mycket berörd och mina tankar gick till de yazidier som jag haft förmånen att träffa. Underbara människor som har kommit till Sverige under de senaste 10 åren.

Läget är mycket kritiskt i Irak. Yazidier dödas och hela byar attackeras. Kurdistan är värda omvärldens hjälp och stöd. Barn svälter och behöver mat, vatten och kläder. Vi ska aktivt fortsätta verka för allas lika rätt och allas rätt att få utöva sin religion. Diskriminering på grund av religion eller etnicitet ska aldrig accepteras.

Nu är det förtryck och kidnappningar i Irak och vi i omvärlden måste fortsätta reagera och ställa oss på offrens sida. Förtrycket och diskrimineringen ska upphöra, det har gått för långt. Alla dessa barn och kvinnor som drabbas, kristna och yazidier som blir förföljda.

Nu räcker det, nu ska den långvariga diskrimineringen stoppas på ett fredligt sätt. Den humanitära hjälpen behöver nå Irak omgående.

Vi ställer oss på offrens sida. Irak och Kurdistan behöver oss.

Anna-Karin Bengtsson, Miljöpartiet Älmhult

Fler artiklar från Debatt