Debatt

Sluta mobba SD

Det är dags att säga ifrån, även om det är något sent, att det inte är värdigt ett demokratiskt samhälle att hålla på med den mobbnin­g som har pågått och pågår emot Jimmie Åkesson (SD) och hans parti. Tycker det är minst sagt skamligt med de olika påhopp som pågår i olika media, där man till och med gör sig lustig på grund av hans utbrändhet och sjukskrivning.

Det är både ovärdigt och orättfärdigt att både journalister och riksdagsmän kör med denna mobbning. Hur ska vi få ungdomar på våra skolor att sluta med trakasseri av varandra, på grund av sociala, etniska, religiösa eller sexuella tillhörigheter, när vuxna människor håller på och mobbar den som är demokratiskt vald av svenska folket?

Personligen, även om jag inte har röstat på SD, hoppas jag nästan att SD lägger sin röst på Alliansens budget och därmed fäller nuvarande regering som inte ens visar respekt för att nästan åttahundratusen svenskar har röstat på Sverigedemokraterna, utan i stället mobbar ut dem. Detta sätt som man behandlar SD på är orättfärdigt och hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle.

Ta i stället debatten med SD i olika sakfrågor, med respekt för att de kanske har en annan åsikt, i stället för att köra med mobbning som kommer att visa sig vara kontraproduktiv. Dessutom verkar de flesta journalister och media tappat bort vad Vänsterpartiet (före detta kommunisterna) och Ung vänster har på sin meritlista. I de delar av världen där kommunisterna har tagit makten och börjat styra folket så har inte precis demokrati och respekten för oliktänkande varit en ledstjärna. Skärp er, ni som utövar mobbning, och bete er som vuxna i ett demokratiskt samhälle.

Gunnar Johansson

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig