Debatt

Fredsälskare dödar inte andra

Jag är inte Charlie!

Det finns mycket enkla regler för att skapa fred/frid i världen och i samhället: Behandla andra som du själv vill bli behandlad! Omdömeslösa människor orsakar ovänskap/krig. De som älskar fred/frid respekterar varandra, även om de inte delar varandras åsikter. Mycket enkelt.

Visst får vi ifrågasätta varandras åsikter men vi bör respektera varandra för att uppnå fred/frid. Detta gäller även i familjen och i hemmet. Yttrandefrihet kan nyttjas med omdöme. En del människor vill ohämmat kunna ironisera, häda och håna. Dessa människor är inga fredsälskare! Att döda för att man anser sig blivit kränkt är även detta mycket lågt, omdömeslöst och helt oacceptabelt. En kristen "sätter inte kött till arm" det vill säga utövar inte våld, hot eller dödar. Om man nu tror på den sorts gud kan väl den guden själv utöva makt mot sina fiender? Annars är det ju en väldigt maktlös, svag gud man tror på.

Ja, men även kristna utövar våld, säger du. Dessa så kallade kristna följer i så fall absolut inte Jesu lära om antivåld. De bör inte kalla sig kristna. Vi måste tro att Gud själv förmår döma sina fiender utan vår hjälp! Vi behöver inte lyfta ett finger.

Kent Lindén

Fler artiklar för dig