25 februari 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Tänk om angående rökningen

Även en liten, liten dust cigarettrök, framkallar bums huvudvärk och illamående hos mig.

Alla våra politiska partier vill förbjuda rökning även utomhus på offentliga platser, såsom exempelvis restauranger. Men inte Kristdemokraterna.​ Skälet är enligt KD att det inte finns någon "vetenskaplig undersökning" som talar om vådan av ett sådant beteende.

Snälla KD, som jag för övrigt brukar rösta på, välkommen att undersöka mig hur mycket ”vetenskapligt” som helst. Finns det en person på en uteservering – även en stor sådan – som tänder en cigarett, är det kört för mig. Även en liten, liten dust cigarettrök, framkallar bums huvudvärk och illamående hos mig.

Jag fick denna mycket besvärande åkomma för 25 år sen efter att ha tvingats jobba och leva i rökiga miljöer. Troligen är vi många i samma läge, som man kan vetenskapa på.

Stig Ekelund

Fler artiklar från Debatt