13 april 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Sverige är alldeles för underbefolkat

... vilket innebär att svenska staten skulle få in hundratals miljarder extra de kommande åren.

I Sverige bor cirka 9,8 miljoner människor, fördelade över ungefär 450 000 kvadratkilometer. Det innebär att det bor cirka 22 stycken människor per kvadratkilometer i Sverige.

För att komma upp i samma befolkningstäthet som Tyskland (232 personer per kvadratkilometer) så skulle Sverige behöva fyllas på med sisådär 94 miljoner människor.

Jämför vi med Storbritannien, där det bor omkring 265 människor per kvadratkilometer, så skulle Sverige behöva fyllas på med 108 miljoner människor för att komma upp i samma befolkningstäthet.

Tyskland och Storbritannien är bland de mest framgångsrika länderna och ekonomierna i Europa och i hela världen på grund av sina invånare.

Om Sverige tog in en miljon flyktingar till Sverige i dag skulle det innebära att det bodde en människa mer per kvadratkilometer än det gör i dag, det vill säga 23 människor per kvadratkilometer.

Inom cirka sju år i genomsnitt skulle dessa människor börja betala skatt vilket innebär att svenska staten skulle få in hundratals miljarder extra de kommande åren att lägga på pensioner, utbildning, vård och infrastruktur.

På 1930-talet var vi cirka sex miljoner invånare i Sverige, i dag är vi nästan tio miljoner.

Nog har vi det betydligt bättre nu än på 1930-talet och årtiondena som följde därpå?!

Charlotta Huldt

Fler artiklar från Debatt