Debatt

Ulf Ekman: Kristi kärlek tvingar oss

Ulf Ekman, predikant och författare
Detta är ett debattinlägg som uttrycker författarens egna åsikter. Tidningens linje framförs på ledarsidan.

Vår civilisations historia har ofta präglats av folkvandringar. Vi bär alla inom oss mer än en nationalitet. Vi är alla mer etniskt uppblandade än vi anar.

I dag flyr miljontals människor till Europas gränser. Man flyr från oumbärliga lidanden. Man lämnar fattigdom och söker möjligheten att få bättre försörjningsmöjligheter. Så har människor alltid gjort och kommer att fortsätta att göra.

Vi kan inte och skall inte hindra dem att komma, men kan däremot, om vi med både hjärta och förnuft förstår hur allvarlig situationen är, hindra oerhört mycket lidande.

Vi behöver en flyktingpolitik som är både kärleksfull och realistisk. Vi måste öppna oss för dem som är i verklig nöd. Genom kreativa lösningar och genom att arbeta aktivt på att motivera våra landsmän att bekämpa rädsla och fördomar kan mycket ske. Vi inser att vi inte kan göra allt eller hjälpa alla, men vi kan göra mycket! Bra mycket mer än vad många vill tro.

Vår infrastruktur klarar inte hur mycket som helst, men med genomtänkt och långsiktig planering kan vi steg för steg förbättra vår infrastruktur rejält och skapa bra permanenta lösningar för dem som kommer.

Främlingen är vår lidande broder och syster och knackar på vår dörr. Om några år är de en del av vårt land och kan bli en stor välsignelse. Så därför, låt oss bekämpa vår fruktan och finna bra lösningar. Som kristna kan vi bara säga: Kristi kärlek tvingar oss!

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig