08 mars 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Välkommen till vegonormen

Det pågår en grön revolution. Allt fler väljer bort kött och andra animaliska produkter och äter en växtbaserad kost, av hänsyn till djuren, miljön och hälsan. Dagens köttnorm håller på att lösas upp till förmån för en vegonorm.

I dag är 20 procent av alla svenskar under 40 år vegetarianer eller veganer och många drar ner på köttet. Det blir allt lättare att få bra helvegetarisk mat på restauranger och utbudet av vegetariska alternativ till kött ökar stadigt i affärerna. Tillgången till recept på smaskig helvegetarisk mat från hela världen på nätet är i princip oändlig.

Det finns inte längre någon anledning att fortsätta äta kött. Så varför inte haka på den gröna revolutionen?

Per-Anders Jande

Fler artiklar från Debatt