22 april 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Sexslav som behöver frihet

Världen är sjuk. Detta får bara inte vara sant! Jag står tio meter från en bordell mitt i centrala Delhi. Runt mig ser jag byggnader där tusentals flickor tvingas jobba som sexslavar. Över mig ser jag unga kvinnor bakom svarta järngaller. Jag ser vissa ansikten men i andra fönster ser jag bara små händer sticka ut.

Jag och min medarbetare får ögonkontakt med den ansvariga för ingången. Hon släpper in oss till den trånga trappan som leder upp till något slags väntrum. Väl där möts vi av 20-30 unga flickor som väntar på att bli utvalda.

Jag pekar obekvämt ut en flicka, ger en skrynklig sedel, hon tar sedan min hand och tar oss upp ytterligare en våning. Atmosfären är fruktansvärd.

Golvet och väggarna är vidriga och rummet vi går in till liknar en trång fängelsehåla. Här inne blir flickorna våldtagna upp emot 30 gånger per dag. Gör de något som helst motstånd blir de svårt misshandlade och torterade.

När ingen ser eller hör förklarar jag för tjejen att jag bara vill prata. Hon förstår inte hur jag kan betala bara för att få prata. Sedan låser hon cellen och jag sätter mig bredvid henne.

Jag kollar djupt i hennes bruna ögon och börjar fråga om hennes liv på den brutna nepalesiska jag har. Hur länge hon bott här, var hon kom ifrån. Likt två syskon sitter vi och jag kan helt ärligt säga att det är en av de finaste stunderna i hela mitt liv.

Vi fortsätter prata, ju längre jag sitter där, desto djupare samtal får vi och desto blankare blir hennes ögon. Jag kallar henne för min egen syster och efter samtalet får jag höra: "Snälla, kom tillbaka imorgon igen!" De orden krossar mitt hjärta i tusen bitar. Min medarbetare gär in till henne, ger henne sitt kort och säger: "Ring så fort du får möjlighet. Vi kan göra dig fri."

Vi jobbar nu i skrivande stund med att försöka göra den här flickan fri.

Jonatan Alfvén,

Love Nepal

Fler artiklar från Debatt