Debatt

Felaktig tolkning, Mona Walter

Jag står fast vid att Walters tolkning av både Koranen och sunnah är grovt felaktig.

Kashif Virk, imam

Jag håller förstås inte med Mona Walter (Dagen 23 augusti), annat än att jag tillhör Islams Ahmadiyya Församling som grundades av Hazrat Mirza Ghulam Ahmad i Indien. Han gjorde anspråk på att vara den utlovade messias i islam. Rörelsen har tiotals miljoner anhängare i 209 länder, och växer mycket snabbt.

Att vara minoritet är inget främmande, särskilt inte för kristendomen. När Jesus, enligt dagens kristendom, proklamerade att han var Guds son, hänförde han argumenten från Gamla testamentet. De som trodde på honom vid den tiden var en absolut minoritet.

Jag står fast vid att Walters tolkning av både Koranen och sunnah är grovt felaktig. Syftet med min replik (Dagen 19 augusti) var att visa att islam även utövas på andra sätt än de som hon kommit i kontakt med.

Jag delar Walters oro om att radikal trosutövning (snarare trosförvrängning) är en av det globala samhällets stor utmaningar i dag.

Kashif Virk, imam Bait-ul-Aafiyyat moskén, Stockholm

Svar direkt från Mona Walter: Inte min egen tolkning

Läs mer: Mona Walter: Islam avhumaniserar kristna

Läs mer: Mona Walter delar världsbild med IS

Läs mer: Mona Walter: Islam accepterar inga läroavsteg

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig