Debatt

Jonathan Alfvén: En desperat bön, Margot Wallström

Jag önskar att vår utrikesminister blir ambassadör för de utsatta flickorna i Indien. Det skriver Jonatan Alfven i en debattartikel.

I dag ber jag för flickorna i Indien. För deras situation. Deras öden och deras framtid.

Jag vill be för den 11-månaders bebis som i fredags blev våldtagen och kastad i ett buskage utanför Delhi. Den 36-åriga förövaren våldtog henne medvetslös och blodig, nu kämpar hon för sitt liv på sjukhuset. Jag vill be för hennes liv och för hennes familj.

Jag vill be för bordellområdet Sonagachi i Kolkata där över 10 000 flickor befinner sig just nu. Säkert det dubbla. Jag vill be för alla barn som misshandlas och plågas just nu. Jag vill be för det där huset i området som man har reserverat för 4-åriga flickor. Jag vill be för deras liv, deras kroppar.

Jag vill be för det fattiga område i norra Indien där hallickarna finner sitt paradis. Där fattigdomen är så stor att föräldrarna just nu släpper sina barn på löpande band. Där 5 000 flickor den senaste tiden har försvunnit spårlöst till bordellområdena i de stora städerna.

Jag vill be för den flicka som just nu medvetet bryts ner på en gränsbordell. Hon som just blivit kidnappad och nu ska hjärntvättas med tortyr och våld för att få henne att ge sitt liv till bordellen.

Jag vill be för Talita. Jo, jag kallar henne faktiskt så. En flicka som fullkomligt tog mitt hjärta efter ett besök på en bordell i Delhi för ett tag sen. Jag vill be för hennes frihet, hennes framtid och hennes liv.

Kära utrikesminister.

Jag vill även be för dig. Jag vill be för att du ska bli dessa flickors röst och ambassadör. Att du ska vara ett bidragande verktyg till att bordellområdena en dag stängs ner. Att du ska bli deras räddning. Jag ber om mod, handlingskraft och sympati.

Margot Wallström. Dessa barn behöver dig. Jag ber att du ska lyssna på deras röster och göra allt du kan för att stoppa det som sker.

Du behövs. Mer än någonsin.

Jonatan Alfven, LoveNepal

Fler artiklar för dig