Debatt

Vänta med sex till äktenskapet

"När du träffar den du vill spendera resten av livet med, och du har väntat och inte delat sex med någon annan har du vunnit allt", skriver Eva Andersson.

Du måste inte ha sex! Jo, du läste rätt. Det finns alternativ faktiskt, det kallas avhållsamhet. Läs hela artikeln innan du reagerar. Det här är något som man aldrig talar om så jag tänkte lysa på dess fördelar.

I hela samhället i dag ska vi leva ett sunt liv, träna och äta rätt. Men man talar inte om att ta vara på sig själv när det gäller det sexuella. Respektera dig själv så pass mycket att du inte ger den mest intima och djupaste delen av dig själv till någon hur som helst.

Du kommer må mycket bättre, få bättre självförtroende. När du älskar dig själv, och visar din egen kropp respekt kommer du också känna dig stark i andra delar av livet också.

Läs mer: Borde inte Pingst be om förlåtelse?
Läs mer: Ta större ansvar för vanvård

Du slipper känslor av tomhet i dig, när du delat dig med någon annan som inte finns kvar i ditt liv. Du kan ha lättare att lita på andra, när du inte ger dig till någon som du sedan inte vet om de stannar eller går.

Du behöver inte oroa dig för överförbara könssjukdomar, som även kan göra dig steril eller ge dig livmodercancer. Och med det, behöver du inte heller ta vaccin emot livmodercancer­, eftersom det bara är ett förebyggande­ om du har oskyddat sex och får könssjukdomar.

Du behöver inte vara rädd att få hiv som leder till döden.

Läs mer: Livets ord bad om förlåtelse
Läs mer: Bibeln släpptes inte ner färdig från himlen

Du behöver inte tänka på alla de preventivmedel och dess biverkningar eller om de ens fungerar. Du behöver inte fundera på om du är redo att ta ansvaret som en förälder, eller om du måste hoppa av skolan för att du får ett barn. Du behöver heller inte vara med att dela statistik till staten om hur många aborter du gjort, och varför. Du slipper det psykiska lidandet man kan gå igenom efter att barnet aborterats.

När du träffar den du vill spendera resten av livet med, och du har väntat och inte delat sex med någon annan har du vunnit allt. När ni ska gifta er så vet ni att det inte finns något förflutet av andra partners. Ni behöver inte dela er historik av könssjukdomar och hiv testresultat.

Nu är det du och din livskamrat som delar det finaste intimaste man kan dela med någon. Det ger en trygghet och glädje, som det var tänkt.

Det är fullt möjligt, låt ingen lura dig att det inte skulle gå. Våga säg ja till dig själv, säg nej till sex.

Det är en ny dag i morgon, det är inte för sent att ändra på ditt liv redan då. Vänta på din livskamrat.

Eva Andersson, Örebro

Läs mer: UR frågade sina anställda om tro och sexualitet

Fler artiklar för dig