28 februari 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Det är dags för kyrkan att vakna

Bibelns profetior om den yttersta tiden håller på att gå i uppfyllelse! Vi står inför dramatiska tider. Gud talar genom det som händer till sin församling om ett andligt uppvaknande.

Men det verkar inte som om det allvarliga tidsläget eller Guds tilltal påverkar oss särskilt mycket. Tidsandan påverkar oss mer och vi fortsätter som förut. För vi är upptagna av andra intressen.

Förkunnelsen om Jesu återkomst och denna tidsålders avslutning är inget prioriterat ämne, trots att de tidstecken som Bibeln talar om radas­ upp inför våra ögon. Många har låtit fönstren mot evighetens värld sota igen i jakten­ på materiell välfärd, så himlen kan vänta­.

Som en följd av denna sekularisering som är så märkbar i kyrkan, har vi tappat mycket av väckelseförsamlingens kraft, energi och auktoritet. Församlingens stora dilemma i dag är just brist på andlig auktoritet. Avståndet mellan den urkristna församlingens manifestation av Andens kraft och överflödande liv och kraftiga expansion och vår tids alltför händelsefattiga församlingsliv är oerhört stort. Vi bedriver mycken andlig verksamhet i egen kraft.

Fienden har lurat oss och gjort oss likgiltiga och självupptagna. Själafiendens frestelse för alla troende är ju att göra oss så egoistiska, att vi inte bryr oss om andra. Och vårt sekulära samhälle överöser oss med en ideologi som går ut på att tänka på sig själv, njuta och förverkliga sig själv.

Men vi kristna är ju kallade att nå nutidens människor med frälsningens budskap. Men vi har så många ursäkter och bortförklaringar att inte göra det. Men om det dynamiska Kristuslivet på nytt får fylla oss, kan vi få vara med om att se ett förändrat Sverige

Vi vet att kristen tro inte längre har någon större påverkan på vårt land. Vi kristna har släppt ifrån oss den position vi en gång hade till andra krafter. Vi har i stället anpassat oss till världslig kultur och politisk korrekthet. Anledningen till den sekularisering som är så tydlig i dag är att vi inte lever i tron att Jesus ska komma tillbaka. Vi behöver omvända oss och ta Guds profetiska ord på allvar!

Bibeln varnar oss för vad som kommer att ske i den yttersta tiden: Kärleken till Jesus kommer att kallna hos många kristna. Man har fromheten som en mask, men vill inte veta av dess kraft.

Arne Brännström

Fler artiklar från Debatt