27 februari 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Javisst, frizoner erbjuder skydd

Ville bara säga att du har en bra poäng, Lennart Grön, och jag tror verkligen att du är något på spåren (Dagen 21 september).

Trots att många faktorer i våra levnadsförhållanden skiljer sig åt (du växte upp som en bondpojk för ett antal år sedan, jag som en stadsflicka som nu precis har lämnat tonåren - säkert finns det mycket mer) så kan jag fascinerande nog verkligen känna igen mig i hur du beskriver att en uppväxt utan alkohol har skapat en frizon.

Inte bara var det en trygg miljö för mig att växa upp i, utan även en plats att andas ut på för bland annat en vän till vår familj som hade alkoholproblem.

Precis som du skriver är frizoner otroligt viktiga, för de erbjuder ett skydd och skapar en möjlighet till att välja själv, utan att döma.

Linn Sofie Lundström

Fler artiklar från Debatt