13 april 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Anders Karlsson: Adoption är ett alternativ när man inte vill göra abort

Jag läste debattinlägget från Malin Lindell angående hennes undran varför vi inte adopterar fler barn i Sverige. Äntligen någon som törs ställa en sådan fråga i landet där allt ska vara så "politiskt korrekt"!

Själv törs jag knappt tänka tanken eftersom jag är vit, kristen och till råga på allt medel­ålders man. Jag är absolut ingen expert på området och jag tror att jag kan förstå kampen om fri abort som kvinnorna kämpade för under början och mitten på 1900-talet. Det var ju ganska kämpigt att vara människa och i synnerhet kvinna i det fattiga Sverige när seklet var ungt.

Men om man nu i hjärtat känner att det kanske inte i alla fall är bra med abort, varför får man inte säga detta i vårt så "öppna samhälle" där vi uppfostras att få uttrycka våra tankar fritt. I denna fråga blir man jämställd med 30-talets nazister om man inte tycker som alla andra.

Varför kan inte barnmorskorna få informera om att det finns en annan utväg än abort om man nu så olyckligt blivit med barn? I dag är det bara ett alternativ som gäller och det är inte det Malin frågar efter.

Jag tror att fler människor, framför allt kvinnor, skulle må bättre om ett alternativ funnits när livet inte går som planerat.

Anders Karlsson

Fler artiklar från Debatt