Debatt

Har budskapet om synd ändrats?

Har man varit långt nere kan man njuta mer av livet när man kommit upp igen.

Vi hör och läser mycket om människor som gör fel. Vi undrar ibland hur kan förståndiga människor göra så. I psalm 51 står det "i synd är jag född och i synd har min moder avlat mig". En annan översättning säger "i synd har min moder fött mig". Martin Luther har sagt att skulle alla tjuvar hängas skulle jorden bli öde och tom. Här har vi utgångsläget för oss människor.

Något som förvånar mig är att i den kristna förkunnelsen i dag har man tagit bort mycket av ordet synd. Men i Bibeln framhålls på många ställen berättelser om synd och syndare. Jesus säger ju att han har kommit för att frälsa syndare. Det är de sjuka som behöver läkare, inte de friska.

I Jesus liknelse om fariséen och publikanen, fick fariséen ingenting. Han behövde ingen- ting heller, medan publikanen gick hem rättfärdigad. Det finns fler ställen i Bibeln som vittnar om samma sak, till exempel den förlorade sonen, rövaren på korset.

”Om vi bekänner våra synder så är Gud trofast och rättfärdig så han förlåter oss våra synder.” Om än synden överflödar så överflödar nåden mycket mer.

I min dagstidning läste jag: hur ska vi kunna njuta mer av livet? Någon menade att har man varit långt nere här i livet så kan man njuta mer av livet när man kommit upp igen. Det stämmer ju: har man fått syn på hur stor syndare man är, ju mer kan man fröjdas över att Jesus har dött för alla våra synder.

Här är bara ett villkor: att man vill tro och ta emot förlåtelsen. Gör vi detta har vi många löften i Bibeln om att vi ska få evigt liv i himmelen tillsammans med Jesus.

En syndare, frälst av nåd

Fler artiklar för dig