20 september 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Bertil Swärd: Profetorden uppfylls i dag inför våra ögon

Det vi ser ske i Jerusalem just nu är en lika tydlig uppfyllelse av profet­ordet som det samma profet förutsade angående Jesus, skriver Bertil Swärd.

Bilden visar en iransk demonstration mot USA:s president Donald Trump efter att han erkänt Jerusalem som Israels huvudstad.
Detta är ett debattinlägg som uttrycker författarens egna åsikter. Tidningens linje framförs på ledarsidan.

Det profetiska ordet från Sakarja 12 ser vi uppfyllas i dag rakt framför våra ögon, där Gud själv, himlens och jordens Skapare uttalar sig om Jerusalems framtid: "Se, jag skall göra Jerusalem till en berusningens bägare för alla folk omkring".

Är det inte det som sker nu? De omkringliggande folken, palestinierna är i dag som i ett politiskt rus angående Jerusalem som deras huvudstad, fastän Jerusalem aldrig varit det tidigare.

Och denna berusning angående Jerusalem kommer att smitta av sig på hela världssamfundet, som enligt samma profetia kommer att ställa sig på de omkringliggande folkens sida och gemensamt försöka lyfta Jerusalem ut ur Guds plan som en judisk, sionistisk stad där Guds ord, ej Koranens, går ut ifrån och som i sin tur skapar den kommande världsfreden, tro det eller ej!

Det kommer att bli som i profeten Jesajas framtidssyn: ”Det skall ske i den yttersta tiden...undervisning ska gå ut från Sion, HERRENS ord från Jerusalem...Då ska de smida sina svärd till plogbillar och sina spjut till vingårdsknivar. Folk skall inte lyfta svärd mot folk och inte mer öva för krig” (Jes 2:1-4).

Och den med Jesaja samtida profeten Mika tillägger, han som förutsade att Jesus skulle födas i Betlehem: "Var och en skall sitta under sin vinstock och sitt fikonträd utan fruktan" (Mika 4:4).

Det blir följden av ett sionistiskt Jerusalem.

Medan världssamfundet som ställer sig på fel sida, på de omkringliggande folkens sida, i sin berusning angående Jerusalem kommer att se att deras felaktiga hållning i Jerusalemfrågan blir världssamfundets undergång: ”Det skall ske på den dagen att jag skall göra Jerusalem till en tung sten för alla folk. Var och en som lyfter den skall skada sig på den. Och jordens alla folk skall församla sig mot henne” (Sak 12:3).

Det vi ser ske i Jerusalem just nu är en lika tydlig uppfyllelse av profetordet som det som samma profet förutsade angående Jesus: ”Se, din kung kommer till dig...ridande på en åsna, på en åsninnas föl” (Sak 9:9).

Men hur många förstod det när det skedde? "Jesus fann ett åsneföl och satt upp på det, som det står skrivet: ´Var inte rädd, dotter Sion! Se din kung kommer, ridande på ett åsneföl´. Hans lärjungar förstod först inte detta" (Joh 12:14-16).

Och hur många förstår i dag, även bland de kristna, att det är det tusenåriga profetordet som uppfylls rakt framför våra ögon? ”Se, jag skall göra Jerusalem till en berusningens bägare för alla folk runt omkring” (Sak 12:2).

Är det inte detta som sker i dag?

Låt oss inte ta ställning mot Gud själv i denna fråga.

Bertil Swärd, bibellärare, Södermalmskyrkan

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Debatt