20 april 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Begrunda himlen – inte bara i allhelgona

Inför allhelgonahelgen blir vi särskilt påminda om alla våra nära och kära som gått före oss till himlen. Tänk om himlen fick bli så verklig för oss, att vi varje dag förväntade oss att vara där vid dagens slut.

Hur skulle vi leva då? Vilka konsekvenser skulle det få för vår syn på livet och allt vi har omkring oss? Jag tror att livet skulle få en djupare mening om vi kunde se på våra liv ut ett evighetsperspektiv. För vi har ju vårt medborgarskap i himlen.

Är himlen vår viktigaste referenspunkt i tillvaron som kristna i dag? Eller har vi låtit fönstren mot evighetens värld sota igen av kärlek till denna världen? Men för att vi inte tappa fokus i tillvaron här på jorden måste himlen och det som är därovan bli våra hjärtans mål. Det är ju dit vi är på väg!

Arne Brännström, Lidköping

Fler artiklar från Debatt